Mesaje de „la mulţi ani” pentru oamenii pe care nu îi suporţi

NO HATE. ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET ŞI TREBUIE TRATAT CA ATARE.

SAA
RECOMAND CITIREA ACESTEI POSTĂRI CU MUZICA LUI DANI MOCANU PE FUNDAL.

Nimeni nu este perfect. Toţi avem defecte pe care ori încercăm să le ascundem, ori dimpotrivă, ne străduim să le transformăm în calităţi.

Spre exemplu, fiecare dintre noi a bârfit sau a judecat o persoană fără a o cunoaşte în totalitate. Şi dacă nu, înseamnă că minţi.

Poate şi eu am făcut-o în anumite momente, dar asta nu trebuie să devină un obicei şi în niciun caz nu trebuie să discuţi viaţa unui om în lipsă de subiecte de conversaţie.

Am vrut să fac această introducere pentru a lămuri faptul că nu încurajez ura, dar câteodată, pur şi simplu, simţi nevoia să spui tot ce ai pe suflet şi ce alt moment mai bun decât ziua de naştere a persoanei care îți face zile fripte?

Ştii, atunci când tot feed-ul de la Facebook este plin de urări pentru acel cineva,  şi tu stai acolo şi te gândeşti „Wow, câtă lume a reuşit să păcălească paguba asta”.
Şi pentru asta sunt eu astăzi aici, să vă prezint idei de mesaje de „la mulţi ani” pentru toţi duşmanii voştri.

1. Mesajul standard pentru inamicul standard

Este un mesaj universal care poate fi trimis tuturor. Ne vom numi ţinta „Regina”… fără vreun motiv anume *hello, Mean Girls fans*
Regina poate fi fata rea de la tine din liceu, vreo fostă prietenă sau chiar vreo rudă bogată care nu îţi dă bani…
Mesajul trebuie să fie cât mai degajat posibil astfel încât mintea ei înceată să facă scurtcircuit încercând să îşi dea seama despre ce vorbeşti. Şi ar suna cam aşa:

„La mulţi ani, draga mea Regina! Ştiu că nici nu vei citi acest mesaj pentru că eşti o păpuşică insipidă care probabil copiază şi lipeşte aceleaşi mulţumiri false pentru toată lumea. Deci, uite ce îţi doresc eu în această minunată zi în care regret că nu ai fost absorbită de geamănul tău inexistent în pântecul mamei tale nefericite:
În primul rând, am observat că mulți oameni îţi doresc sănătate şi sincer singurul motiv rezonabil pentru care ţi-as dori şi eu acest lucru ar fi ca în caz că ai intra vreodată în moarte cerebrală, organele tale interne ar fi suficient de funcţionabile pentru transplant. Aşa, nişte oameni de calitate s-ar bucura de ele.
Mai departe, bani şi iubire, mda, banii îi poţi câştiga foarte uşor într-un anume loc în care activa şi Frumuşica, dar nu îţi face probleme, singura şansă ca un bogătan să se îndrăgostească de tine ar fi ca acela să aibă 80 de ani şi să te confunde cu nepoata lui de mult uitată. Oricum, nici banii pe care ţi i-ar lăsa moştenire, nu ar fi suficienţi cât să acopere creşterea tuturor copilașilor pe care îi vei avea , şi nici pentru a acoperi gaura în bugetul local pe care ai provocat-o.
Nu în ultimul rând, vreau să ştii că eu cred că eşti o persoană minunată… pentru oricine altcineva, dar nu pentru mine. A, şi ştiu că trebuie să existe şi ceva bun în interiorul tău… numai că este îngropat mult prea adânc şi probabil în stare de putrefacţie. Pupici.”

2. Pentru profesori/şef

Acest mesaj trebuie să fie cât mai formal posibil pentru a le demonstra cât de inteligent eşti tu în comparație cu ei.

„La mulţi ani, stimabilului meu şef căruia ar fi trebuit să îi cumpăr o cană cu „World’s Best Boss”, dar ce păcat că din salariul mai puţin decât modest cu care îmi recompensaţi munca şi efortul depuse, nu mi-am putut permite. Dar nu e nicio problemă, cred că aveţi destule în luxoasele dv case din Ibiza, Palma de Mallorca şi Băicoi, oraşul dv natal. Şi oricum, ce aţi fi putut să faceţi cu o cană… apropo, au ajuns revistele cu My Little Pony pe care le-aţi comandat pentru fiica dv. de pe www.armăsarinărăvaşi.ro

Deci, vreau să vă spun că am învăţat multe lucruri folositoare pe parcursul colaborării noastre, printre care: tonomatul de la etajul 1 funcţionează după doi pumni şi un scuipat în cafeaua dv; „respectul este cea mai de preţ calitate a unui om”… mai ales atunci când te adresezi cu apelativele „bă, hai mai repede”, „eşti un nimeni”, „pleacă din faţa mea”, fraze auzite zilnic de soţia dumneavoastră; şi nu putem să uităm de Bety de la Personal, care sigur a fost actriţă porno într-o viaţă anterioară… şi în fiecare vineri după program.
Concluzionând, vă mulțumesc pentru timpul acordat şi abia aştept să ne continuăm colaborarea… până vine DNA-ul peste dv, pentru că i-am sesizat de vreo 10 ori până acum şi nu ştiu de ce durează atât.”

3. Menţiunea de onoare se acordă vecinilor fără de care viaţa de zi cu zi ar fi plictisitoare.

“Liiii, tanti Viorica, făcuşi şi tu 96 de ani şi încă nu ai eliberat apartamentul de sub noi pe care avem de gând să ni-l însuşim cât mai curând posibil, având în vedere că toate rudele matale, ori sunt moarte, ori nu mai sunt interesate de tine. Deci, sperăm să ne reunim toată scara cât mai curând pentru a comemora toate lucrurile bune pe care le-ai făcut în această viaţă foarte lungă.”

“Nea Costic(l)ă, ai mai pus un an şi tot beţivan ai rămas. Vezi ce faci cu manelele între orele 1 a.m şi 11 p.m pentru că ar fi mare păcat să sunăm la 112 din nou. Nici noi, nici Salam nu am vrea să se întâmple asta. Oricum, mâine, poimâine intri în comă alcoolică şi o să vină fosta nevastă din Italia cu noul iubit şi puradelul aferent ca să semneze internarea ta la dezalcolizare ca să poată să vândă apartamentul pe care tot ea îl plătea pâna acum… şi o să ajungi pe drumuri. Ţi-aş zice să dai de băut, dar mai bine lasă, pentru ca vecinul de la 2 mi-a povestit nişte chestii cam neortodoxe pe care le faci în acele momente de vulnerabilitate.”

ŞIII, CAM ASTA A FOST.

AŞTEPT SUGESTII PENTRU ALTE PERSOANE PE CARE NU LE SUPORTAŢI.

*Adevărul e că în realitate, sunt o persoană destul de pacifistă şi nu aş trimite aceste mesaje decât după o băută cu nea Costiclă.*

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: