Despre Zilele Orașului

HEEYY

Nu contează că trăiești într-un municipiu, oraș, sat, cătun sau câmp, ai participat cel puțin o dată la acea manifestare anuală intitulată sugestiv „Zilele <<numele sărbătoritului>> – joc și voie bună” sau ceva de genul.

Părerile despre aceste evenimente sunt de obicei împărțite, factorii care le influențează începând de la mediul în care trăiești, rural sau urban, și continuând cu artiștii ce vor întreține atmosfera, culminând cu reclama pozitivă atribuită autorităților locale și „binefăcătorilor” din comunitate.

Deci, am putea să vorbim o grămadă despre prețurile piperate ale mărfurilor, de la brățări de ață și orice alte chestii DIY până la gogoșele  și mici, sau despre micul iz politic nelipsit și demonstrat prin activități precum: recunoașterea „valorilor” orașului și recunoștința arătată față de mai marii care au sponsorizat evenimentul.

Desigur, în funcție de vârstă, fiecare merge la această manifestație din diferite motive: copiii pentru vata de zahăr și tiribombele colorate care asigură 100% siguranță; adolescenții, niște copii mai mari, vin datorită concertelor și caruselelor pentru oameni mari; adulții sunt interesați de hainele și pantofii la mâna a doua; iar bătrânii, pur și simplu, pentru a vedea cum stă treaba pe acolo.

În afară de aglomerație și slalomul printre oameni, nu poți spune că există ceva interesant în legătură cu aceste 3-4 zile de „sărbătoare”.

În concluzie, haideți să privim și părțile frumoase: dacă te tocmești bine cu negustorii, chiar poți găsi unele obiecte oarecum folositoare și de calitate, dacă vii devreme pentru a prinde loc în fața scenei, vei evita ambuscada de copii înnebuniți după „idolul” lor și dacă poți să treci cu vederea peste tot ce am menționat mai sus, chiar este un eveniment care ne amintește că toți oamenii sunt diferiți și trebuie să fim mereu atenți la ce este în jurul nostru… într-o mulțime… dacă mă înțelegi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: