Despre Seafret & Aquilo – indie bands

Așa cum am promis, am revenit și cu recomandările mele în materie de muzică, iar astăzi vreau să vă vorbesc, în caz că sunteți miopi ca mine și nu ați văzut titlul, despre două dintre trupele mele preferate: Seafret și Aquilo.

Am ales să vă povestesc despre aceste trupe împreună, nu neapărat pentru că au stiluri muzicale asemănătoare și ambele au în componență doi tipi, destul de arătoși, ci pentru că le-am descoperit în același timp. Și pentru asta, trebuie să mulțumim recomandărilor de pe Youtube.

Moving on, acum aș vrea să ne concetrăm pe fiecare în parte, fiind și o scuză pentru mine pentru a le asculta din nou melodiile.

1. Seafret

Seafret este un duo de origine englez, format din solistul Jack Sedman și chitaristul Harry Draper, grup fondat în 2015.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 2011 la o seara de karaoke în orașul lor natal, Bridlington. Deși era mai tânăr decât Jack, Harry era un experimentat muzician local, în timp ce viitorul său partener abia își descoperise talentul. Impresionați unul de celălalt, au decis să se întâlnească și seara următoare, iar de acolo totul este istorie. Nu s-au axat pe un anume gen muzical la început, lăsând totul să vină de la sine.

Cât despre numele trupei, acesta are o dublă semnificație: „Sea”, care înseamnă „mare” în limba engleza (no shit, Sherlock), face trimitere la originile lor, la locul lor natal, iar „fret” este un joc de cuvinte atribuit chitarei lui Harry.

Pimul lor EP, „Give me something” a fost lansat în 2014, fiind bine primit în lumea muzicii, dar cel care le-a adus notorietatea a fost „Tell me it’s real” care a debutat pe locul 59 în topurile britanice. De aici, trebuie să amintim single-ul „Oceans”, cel mai cunoscut al trupei.

Eu spun că de abia au început, iar ce e mai bun urmează.

2. Aquilo

Aquilo este tot un duo englez, format din Tom Higham și Ben Fletcher, înființat în 2013, ambii originari din Silverdale, oraș menționat și în una din melodiile mele preferate de la ei, „Sorry”.

Tom și Ben au copilărit în același cartier, cei doi făcând parte din trupe rivale de rock. Highman a studiat producția muzicală, ambii compunând, pregătiți să se lanseze ca artiști solo. Dar soarta a făcut ca aceștia să se reîntâlnească online, așa că au hotărât să își formeze propria trupă.

Ei își descriu stilul muzical precum: „soft, calm electro-pop” sau „chilled electronic”.

Am căutat și am descoperit că „Aquilo” ar fi personificarea Romană a vântului de nord, deci presupun că cei doi au de gând to take by storm industria muzicală. Got it, right?!

Albumul lor de debut, „Silhouettes”, lansat anul acesta, s-a poziționat pe 64 în topurile din UK. Cel mai cunoscut single al lor se numește „You there” și până și cea mai insensibilă persoană poate înțelege mesajul acestui cântec.

Încă ceva, trebuie neapărat să căutați trilogia „Silhouettes”, o poveste dedicată tuturor generațiilor.

În concluzie, eu am mare încredere în acest gen muzical, deși majoritatea artiștilor au început să evite din ce în ce mai mult zona acustică.

 

Hai că am terminat și primul meu articol muzical, documentarea a fost cea mai amuzantă parte și chiar sper că ați descoperit două dintre noile voastre trupe preferate, datorită mie, normal. Cu plăcere.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: